Laktató és fehérjedús a vega hamburger: falafelpogácsa kerül a buciba

csicseriborsó hamburger cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a kis falafelgolyókat, akkor hamburgerben is imádni fogod a kívül roppanós csicseriborsó-fasírtot.

Ha nem eszel húst, vagy ha kacérkodsz a vegánság gondolatával, akkor a különböző húshelyettesítők helyett érdemes inkább zöldségekből készült változatokat részesítened előnyben, sokkal izgalmasabb ízekben lesz részed. Csak arra figyelj, hogy ezeket a zöldségpogácsákat mindenképpen intenzívebben kell fűszerezned.

Az egyik nagyon kellemes kombináció a bab és a répa párosa, a belőlük készült pogácsa tökéletes lesz buciba.

A közel-keleti konyha egyik ikonikus ételét, a falafelt is elkészítheted pogácsaként, bár eredetileg kis golyókként ismerheted, amelyet pitában kínálnak sok-sok zöldséggel megpakolva. A csicseriborsóból készült fasírtot pogácsaformában is kisütheted, és hamburgerbuciban is tálalhatod.

Falafelpogácsa

csicseriborsó hamburger recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 200 gramm csicseriborsó-konzerv
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1.5 evőkanál petrezselyem (aprított)
  • 1 teáskanál koriander (őrölt)
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • a sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet vágjuk apróra.

A csicseriborsót csepegtessük le, majd tegyük a hagymákkal, a petrezselyemmel és a fűszerekkel aprítógépbe, tegyünk hozzá egy kávéskanál sót, majd pépesítsük. Kanalazzuk egy tálba, és keverjük hozzá a lisztet és a sütőport. Ha nem áll össze, mehet bele még liszt.

Tegyük egy órára a hűtőbe, hogy a massza összeálljon.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. A masszából készítsünk pogácsákat, és süssük aranybarnára oldalanként 1-2 perc alatt. Tegyük papírtörlővel letakart tányérra, hogy a felesleges olajat felszívja róluk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük