Isteni Fanta szelet torta: a mutatós süteményt gyerekjáték elkészíteni

fantatorta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a Fanta szeletet, készítsd el tortaformában is, a húsvéti asztal éke lesz ez a sütemény.

Töredelmesen bevallom, bár nagyon szeretem, nem készítettem még Fanta szeletet, pedig ünnepeken mindig előkerül a receptje. Úgy gondoltam, itt az idő, idén húsvétkor én szeretném tálalni a finom süteményt. Most nem a megszokott formában, hanem tortaként készítettem el, ízre teljesen ugyanaz, mint a klasszikus, viszont még mutatósabb, így megkoronázhatod vele az ünnepi asztalt.

Lehet, hogy a részfolyamatok miatt bonyolultnak tűnik az összeállítása, pedig cseppet sem nehéz. Az alapja kakaós piskóta, ennek az elkészítéséhez talán kell egy kis rutin, viszont a túrókrémet csak össze kell keverni, a tetejére pedig pudingot főzni, de tej helyett narancsos üdítőből. A három különböző réteg a hűtőben áll össze, mutatós és mennyei lesz a végeredmény.

Fanta szelet torta

fantatorta

Hozzávalók 12 szelethez

Tészta:

  • 5 darab tojás
  • 80 gramm cukor
  • 80 ml olaj
  • 50 gramm liszt
  • 1.5 evőkanál kakaópor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet

Túrókrém:

  • 500 gramm túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 150 gramm porcukor
  • 200 gramm vaj (puha)

Tetejére:

  • 7 dl Fanta üdítő
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A süti 24 centis tortaformában készült.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tortaformát vajazzuk, lisztezzük ki, vagy béleljük ki sütőpapírral. 

Kezdjük a tésztával: a tojásokat válasszuk szét. A fehérjéből verjünk kemény habot 1 csipet sóval. A sárgáját keverjük habosra a cukorral.

Öntsük a tojássárgájához az olajat, majd szitáljuk bele a lisztet, sütőport és a kakaóport, keverjük össze. A végén spatula segítségével forgassuk bele a tojáshabot is, óvatosan, ne nagyon törjön.

Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd toljuk a sütőbe 15-20 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben készítsük el a krémet: a puha vajat keverjük habosra a kétféle cukorral, majd dolgozzuk bele a túrót is. Kenjük a krémet a kihűlt tésztára, egyenletesen oszlassuk el rajta, majd tegyük a hűtőbe, míg készül a teteje.

Készítsük el a tetejére valót: a pudingport és a cukrot keverjük csomómentesre egy kevés üdítővel. Az üdítő nagyobb részét tegyük egy lábasba. Öntsük hozzá a pudingos keveréket, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik.

Várjunk, míg kicsit hűl – nem szabad teljesen kihűteni, mert akkor már nem lehet kenni, de forrón se öntsük a túróra –, amikor langyos, kenjük szét a túrókrém tetején. A kész tortát tegyük vissza a hűtőbe legalább 2 órára vagy egész éjszakára.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük