Selymes, levegős csokimousse – Fehér csokiból még különlegesebb

fehér csoki mousse cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fehér csoki nagy kedvenc a családban, talán még a tejcsokit is leelőzi népszerűségben.

A csokikrém, avagy elegánsabb nevén a csokimousse elkészítése annyira egyszerű, hogy legszívesebben minden nap ez lenne nálunk az asztalon desszertként. Az csak hab a tortán, hogy sok alapanyag sem kell hozzá, az alább olvasható verzióhoz konkrétan kettő, ha pohárdesszertként szolgáljuk fel, akkor négy.

A fehér csoki nagy szerelem a családban, de ha valakinek mégis fenntartásai lennének, nyugodtan készítsék el ét- vagy tejcsokoládéból. 

Fehér csokis mousse

fehér csoki mousse recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 300 gramm fehér csokoládé
  • 300 milliliter habtejszín
  • opcionális csokichips
  • opcionális keksz (édes)
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban melegítsük fel a tejszín háromnegyedét. A tejszínnek forrónak kell lennie, picit bugyborékoljon a teteje, de ne forraljuk fel. Vegyük le a hőmérsékletet, adjuk hozzá az apróra tört csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad és teljesen össze nem keveredik a tejszínnel. Vegyük le a tűzről, hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. 

A maradék tejszínhabot verjük fel, és amikor a csokimousse kihűlt, kanalazzuk rá. A tetejére reszeljünk étcsokoládét. Ha pohárkrémként készítenénk, akkor az aljára tegyük összetört kekszet is. Jól behűtve tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük