Mennyei, fehér csokis jegeskávé: tejszínnel készítve még krémesebb

fehércsokis
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha olyan édességet keresel, ami felpörget és még hűsít is, a csokis jegeskávé a legjobb választás.

Napindítóként, de édes desszertként is megállja a helyét a fehér csokis jegeskávé, a mennyei ital biztosan felpörget. Ha extra fáradtnak érzed magad, 1 nagy pohárban készítsd el az alábbi adagot, de 2 kisebb csészére is elegendő.

A frissen főtt, erős kávé mellé tej és fehér csoki kerül, de érdemes egy kevés habtejszínt is keverni bele, hogy extrán krémes legyen. A fehér csokoládé is édes, úgyhogy nincs szükség mellé sok cukorra, de ez ízlés kérdése, nyugodtan édesítsd, ahogy neked tetszik.

Nyáron mindenki a hideg italokat kívánja, úgyhogy bőven pakolj a pohárba jeget is, ha pedig desszertként kínálnád, tejszínhabbal és olvasztott fehér csokival, esetleg csokiszórással szervírozd.

Fehér csokis jegeskávé

fehércsokis2

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 180 milliliter tej
  • 30 gramm fehér csokoládé
  • 2 teáskanál cukor
  • 120 milliliter kávé (főzött)
  • 1 evőkanál habtejszín
  • ízlés szerint jég
Recept idők

Elkészítés:

Főzzünk le egy erős kávét, hagyjuk kihűlni.

Egy kis lábasban melegítsünk össze 60 milliliter tejet, a fehér csokit és a cukrot, addig melegítsük, míg utóbbi kettő el nem olvad.

Adjuk hozzá a fehér csokis alaphoz a maradék tejet, a kávét és a tejszínt.

Egy 3,5-4 decis vagy 2 darab 2 decis pohár aljára pakoljunk jeget, öntsük rá a fehér csokis kávét, majd tejszínhabbal, esetleg olvasztott fehér csokival megkoronázva kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük