Gyors, sütés nélküli, fehér csokoládés trüffelgolyó: a citromtól különleges

citromostrüffel
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyedül az a része hosszadalmas, amíg várni kell a csokoládéra, hogy megkössön, de tényleges munka alig van vele.

Sokak kedvence a trüffelgolyó, mégis kevesen állnak neki otthon, pedig a legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető desszertek közé tartozik, legyen szó a sima klasszikus étcsokoládés változatról vagy az újragondolt fehér csokisról. Én most utóbbira hoztam egy receptet, ami egy kis citromtól lesz még különlegesebb.

Tippek, ha nem állna össze a massza

Bár imádom a minél citromosabb dolgokat, itt most vissza kellett fognom magamat, mert ha túl sok citromlevet teszünk a csokoládéba, nem fog összeállni a massza. Ha mégis azt látjuk, hogy a hűtőben órák múlva sem szilárdul meg a krém, vegyük ki, olvasszunk meg egy kis plusz fehér csokoládét, keverjük bele, majd tegyük vissza hűlni. Ha nagyjából megszilárdult, de ragacsosnak érezzük, akkor borítsuk a masszát porcukorral meghintett munkalapra, picit gyúrjuk bele, mintha liszttel dolgoznánk, és úgy formázzuk tovább.

Fehér csokoládés trüffelgolyó

citromostrüffel2

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 225 gramm fehér csokoládé
  • 5 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál habtejszín
  • 1 csipet
  • 1 darab citrom
  • forgatáshoz porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük egy tálba a csokoládét, vajat, tejszínt, majd vízgőz felett olvasszuk meg, míg krémes, egynemű nem lesz. 

Keverjük bele a sót, a citrom reszelt héját és kb. 1 evőkanál citromlevet. Utóbbiból ízlés szerint tehetünk bele, de azért ne vigyük túlzásba, mert akkor nem fog megszilárdulni a massza.

Keverjük alaposan össze a hozzávalókat, fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára. 

Formázzunk a masszából kb. 2-3 cm-es golyókat, majd forgassuk őket porcukorba. 

Légmentesen zárt dobozban, a hűtőben 1 hétig eláll.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük