Isteni, fehérboros csirkemáj sok hagymával sütve: így készítve vajpuha lesz

mcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt elkészül az ízletes, omlós csirkemáj, csupán néhány alapanyagra lesz szükség, hogy tökéletesen kerüljön a tányérra.

A csirkemáj jól elkészítve isteni, ám nem olyan egyszerű hibátlanul szervírozni, könnyen gumis lehet a textúrája, de ki is száradhat. Oda kell figyelni néhány dologra, hogy ezt a malőrt elkerüld.

Mivel belsőség, figyelembe kell venni, hogy a máj érzékeny alapanyag, romlandó, nem szabad sokáig tárolni, a legjobb a vásárlás napján felhasználni. Hogy elkerüld a gumis állagot, mindig a végén vagy a tálalásnál sózd meg. A hőfokra is figyelj, közepes lángon készüljön, véletlenül se süsd túl, mert akkor száraz lesz. Ha igazán ízletesre szeretnéd készíteni, akkor olaj helyett libazsírt használj.

Fehérboros csirkemáj

fcsmct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dekagramm csirkemáj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 deciliter száraz fehérbor
  • 1 teáskanál majoranna
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított csirkemájat kevés olajon, hirtelen forgassuk át, majd szedjük tányérra.

A visszamaradt olajban a vékonyan felszeletelt hagymát pirítsuk meg, majd szórjuk rá a cukrot. Tegyük vissza a májakat, öntsük rá a fehérbort, ízesítsük majorannával, főzzük 10-15 percig.

A májakat tálalás előtt sózzuk és borsozzuk, kínáljuk krumplipürével.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük