Filléres köménymagleves a nagyi konyhájából: pirított kenyérrel kínáld

klcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A régi mamaféle receptek szerények, mégis finomak, ez a köménymagleves is ilyen, amely szinte a semmiből készül.

Az egyszerű leves spórolós napokon remek választás. Friss petrezselyemmel megszórva még izgalmasabbá teheted, de néhány szem krumpli és répa is elfér benne, ha túl szegényesnek találod. Bár a kömény a fő ízesítő, a levesbe 2-3 darab tojást is belecsorgathatsz, úgy sokkal kiadósabb lesz.

A leves mellé remekül illik a pirított kenyér vagy a levesgyöngy, de csipetkével vagy galuskával is kínálhatod.

Filléres köménymagleves

klct

Hozzávalók 4 személyre

  • kevés olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 liter víz
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat forrósítsuk fel, majd 1-2 perc múlva keverjük hozzá a lisztet és pirítsuk zsemleszínűre. Ezután a fokhagymát reszelve keverjük hozzá a pirospaprikával együtt, majd 1 perc után öntsük fel a vízzel.

A levest fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval és borssal, ha pedig kéznél van, házi ételízesítő kockából is adjunk hozzá 1 darabot.

A levest főzzük forrásig, majd házi krutonnal vagy levesgyönggyel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük