Tízperces olasz spagetti három összetevőből: a csípős tészták csúcsa

aglio-olio - cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A minimalista, expressz olasz tészták leggyorsabbika, ami egyszerűségében tud rövid időn belül nagyot ütni.

Az összes minimalista olasz tésztát imádom, mert még egy szendvicsnél is egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni, nagyon sok változathoz még annyi alapanyag sem kell, mint egy hideg vacsorához. 

Gyors, minimalista, olcsó

A paradicsomos, a carbonara, a morzsás mind egyszerűek és gyorsak, mégis az összes közül ez a fokhagymás, csípős a leggyorsabb és a legalacsonyabb alapanyagigényű. Ez az az étel, amit szó szerint bármikor el lehet készíteni és sokkal nagyobb örömet okoz egy vajas kenyérnél, pedig nem bonyolultabb nála.

Fontos elmondani, mint minden ilyen ételnél, hogy az alapanyagon múlik minden. Minél finomabb a tészta és az olaj, annál jobb lesz, de persze a fokhagyma és a chili is sokat számít. Egyetlen ponton lehet elrontani ezt az ételt, de azon nagyon: ha megpirul a fokhagyma az olajban - ha ez megtörténik, az egész étel keserű lesz. Éppen csak össze kell őket melegíteni, hogy a fűszerek átadják az ízüket az olajnak. 

Spagetti aglio olio peperoncino

aglio-olio - 1 (1)

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm spagetti
  • 4 darab chilipaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sokszoros mennyiségű bő, sós vízben felteszem főni.

Egy serpenyőbe öntöm az olajat, és beleteszem a finomra aprított chilit és fokhagymát. Addig melegítem őket együtt, míg el nem kezd az olaj illatozni, ekkor azonnal leveszem a lángról. Vigyázok, nehogy a fokhagyma megpiruljon.

A kifőtt tésztát leszűröm és a fűszeres olajba forgatom, azonnal tálalom. 

Fotó: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük