Krémes egylábasos tészta 15 perc alatt: minden egy edényben készül

egylábasos
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha csak egy fél óra ebédszüneted van, akkor is összedobhatod ezt a krémes tésztát, amely frissen, melegen a legfinomabb.

Ha tényleg nincs semmi időd, se kedved főzni, ezt a tésztát akkor is összedobhatod, minden túlzás nélkül 15 percen belül kész van. Az már csak hab a tortán, hogy minden egy lábasban készül, nem kell utána mosogatni sem. 

A tészta alaplében fő, és ahogy magába szívja a folyadékot, megpuhul, a lé pedig krémes szósszá lényegül át. A végén szórd meg a tésztát egy nagy adag parmezánnal és petrezselyemmel, forgasd vele egybe, majd kínálhatod is az egyszerű, de annál finomabb ebédet. 

Tipp

Az egylábasos tésztákból mindig annyit érdemes készíteni, amennyi rögtön el is fogy, ugyanis ha sokáig áll, magába szívja a szósz egy részét, így ez az étel tényleg frissen, melegen a legjobb.

Fokhagymás, egylábasos tészta

egylábasos2

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 gramm parmezán
  • 3 ek vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 500 ml alaplé
  • 250 ml tej
  • 250 gramm spagetti
  • 1 ek petrezselyem (friss)
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A parmezánt reszeljük le, tegyük félre. A fokhagymákat pucoljuk meg, zúzzuk össze.

Olvasszunk fel 2 evőkanál vajat egy mély serpenyőben vagy lábosban. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd folyamatos kevergetés mellett 1 percig pirítsuk. 

Öntsük fel az alaplével és a tejjel, várjuk meg, míg forrásnak indul. Adjuk hozzá a tésztát, akár félbe is törhetjük. Újraforrástól számítva 5 percig főzzük, utána vegyük le a tűzről.

Adjuk hozzá a maradék 1 evőkanál vajat, majd a parmezánt. Keverjük bele, várjuk meg, míg a vaj és a parmezán elolvad. Hagyjuk állni 2-3 percig, míg a maradék folyadékot magába szívja és teljesen megpuhul a tészta. Ízlés szerint borsozzuk, majd friss, aprított petrezselyemmel egybeforgatva kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük