Villámgyors, sütőben sült krumpli fokhagymás krémsajttal töltve – Köret, de főfogás is lehet

sütőben sült krumpli krémsajttal cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyors, laktató, mégsem nehéz fogás a sütőben sült krumpli, amit rengetegféle krémmel lehet megtölteni.

A sütőben sült krumplinak nem csak az illata csodálatos, kevés munkával és megfelelő fűszerezéssel tökéletes és gyorsan készülő főfogás lehet belőle. A krumplihoz jól illenek a kicsit zsírosabb hozzávalók, sokan egyszerűen csak vajjal vagy tejföllel eszik, de sajtkrémmel is nagyon finom.

Aki szereti a fokhagymát, annak szinte kötelező keverni belőle a krémbe, a mennyiség hozzávetőleges, lehet növelni, de csökkenteni is a mennyiséget.

Fokhagymás krémsajttal töltött krumpli

sütőben sült krumpli krémsajttal recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kilogramm krumpli
  • 200 gramm krémsajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint snidling
  • 1 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál olaj
  • 100 gramm cheddar sajt (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan tisztítsuk meg, vágjuk félbe. Kenjük meg olajjal, sózzuk, borsozzuk.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy tesit béleljünk ki sütőpapírral, fektessük bele a krumplikat. Süssük 30-35 percet. 

A fokhagymát nyomjuk össze, keverjük össze a krémsajttal és a tejföllel, aki szeretné, snidlinggel. Kenjük a krumplikra, majd tegyük vissza a sütőbe még körülbelül 5 percre. Ha kész, szórjunk rá reszelt sajtot. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük