Fokhagymás tejben pácolt sertéskaraj: ízletes rántott hús a frissensült szerelmeseinek

Fokhagymás sertéskaraj cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tejes áztatásnak köszönhetően a hús nagyon puha, és a fokhagyma kellemes zamatában kerül a tányérra.

A rántott hús minden magyar ember szívének kedves. Ez a finomság a legtöbb család vasárnapi étkezőasztalán kötelező, szeretjük sült krumplival vagy pürével kínálva, és persze kiadós szendvics is készülhet belőle. A frissensült nem csak hazánkban kedvelt, az egész világon kedvelik, rengetegféle izgalmas változatot lehet kipróbálni.

Ha te is szereted a rántott karajt, akkor itt az ideje, hogy új receptet tesztelj le. A vékonyra klopfolt szeleteket egy éjszakára áztasd fokhagymás tejbe. A pácnak köszönhetően a hús ízletes és omlós, szinte szétolvad a szájban.

Fokhagymás sertéskaraj

Fokhagymás sertéskaraj ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg kicsontozott sertéskaraj
  • só ízlés szerint
  • 5 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre liszt
  • 4 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst klopfoljuk vékony szeletekre, majd sózzuk le mindkét oldalán.

A tejet öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a szeleteket helyezzük a fokhagymás tejbe, fedjük le folpackkal, és egy éjszakára helyezzük hűtőbe.

Másnap a húst csepegtessük le, majd panírozzuk a szeleteket a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Ezután bő, forró olajban oldalanként süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük