Vajpuhára sült, rozmaringos tarja - Így marad igazán szaftos
A fokhagymás, rozmaringos tarja fantasztikusan omlós, grillen és sütőben is tökéletes lesz.
A tarja sütőben készítve a legfinomabb, de hogy még ínycsiklandóbb legyen, érdemes a húst bepácolni. A tarjához remekül passzol a mustár, fokhagyma és majoránna, ha pedig szereted a csípőset, akkor paprikakrémmel vagy tört jalapeñóval bolondítsd a keveréket.
A tepsis tarja kiadós étel, mely után garantáltan megnyalod mind a tíz ujjadat. Bátran készítsd el egy rohanós hétköznapon is, mert a munka nagy részét a sütő végzi. A köret és a hús együtt pirul, a tálalásnál savanyúság kötelező mellé, ha pedig szeretnéd, dupla adagban is összedobhatod, ha marad másnapra, felmelegítve is jól fog esni.
A megtisztított burgonyát vékonyan karikázzuk fel, majd tegyük tálba.
A megtisztított hagymát vékonyan szeleteljük fel, adjuk a krumplihoz, fűszerezzük sóval és borssal, alaposan forgassuk egybe a zöldségeket.
A tarjaszeleteket kicsit klopfoljuk ki, ha szükséges, majd fűszerezzük sóval és borssal.
A zúzott fokhagymát keverjük össze a mustárral és a majoránnával, majd forgassuk meg benne a hússzeleteket.
A krumplis hagymát borítsuk tepsire, a krumpli tetejére helyezzük rá a hússzeleteket, locsoljuk meg a tepsi tartalmát szükség szerint olajjal vagy olvasztott zsírral. A vizet öntsük alá, fedjük le alufóliával, utána toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe és süssük 50-60 percig.
A sütési idő után vegyük le a tepsiről az alufóliát, toljuk vissza a sütőbe, amit állítsunk 200 fokra, így süssük 8-12 percig, amíg szép színt kap a hús és a krumpli.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu