Így lesz a legfinomabb a rántott csirkemell: fokhagymás tejben pácold

ftrcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott hús egyszerű és finom, lehetetlenség ráunni, mivel apró kis változtatásokkal mindig izgalmassá tehető a nagy kedvenc.

A rántott hús a vásárnapi ebéd sztárja, készülhet csirkéből, pulykából, marhából és sertésből is. A hús különböző részeivel is érdemes kísérletezni, van, aki a csibe szárnyát szereti, míg más a combját, de olyan is van, aki csak a mellét fogyasztja. A panírral is lehet trükközni, vagy különböző töltelékekkel készülhet a frissensült, de páccal is ki lehet próbálni.

Ha igazán omlós rántott húst szeretnél az asztalra tenni, akkor próbáld ki kefires, joghurtos, tejfölös vagy tejes pácban pihentetve. A tejes pácba tegyél bátran fokhagymát, ízletes és puha lesz így készítve a hús. A pácba fehér bors is kerülhet vagy valamilyen zöldfűszer. Ha nem szeretnéd hagyományosan panírozni, akkor a fokhagymás tejet ne öntsd le róla, hanem egyszerűen vedd ki belőle a húst, és sima lisztben vagy pirospaprikás lisztben forgasd meg, utána süsd forró olajban aranybarnára.

Fokhagymás tejben pácolt rántott csirkemell

ftrcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • só ízlés szerint
  • 1 liter (szükség szerint) tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteljük fel vagy vágjuk csíkokra, ha szükséges, klopfoljuk ki, utána sózzuk le a húst.

A lesózott húst helyezzük egy nagyobb tálba, majd öntsünk rá annyi tejet, amennyi ellepi, adjuk hozzá a fokhagymát zúzva, majd fedjük le fóliával, és helyezzük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap a húsról öntsük le a fokhagymás tejet, utána a szokásos módon panírozzuk be (liszt, tojás, zsemlemorzsa), végül bő olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük