Fokhagymával sült camembert karácsonyra: dió roppan a tetején

fccover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hagyományos karácsonyi kedvencek mellé érdemes új, különleges fogásokat is csempészni, így igazán változatos finomságokkal készülhetsz az ünnepre.

A legtöbb családban vagy baráti körben akad vegetáriánus is. Bizony nem könnyű feladat húsevőként annak a kedvében járni, aki tartózkodik a hústól. Persze nem lehetetlen, egy kis fantáziával igazán csodás dolgot tehetsz az ünnepi asztalra.

A sajt mindig nyerő választás. Érdemes camembert-rel kísérletezni, sütőben megsütni. A fokhagyma pikáns zamatot ad neki, a dió pedig ünnepivé teszi. Az ízek kedvéért rozmaringot is használhatsz. A gusztusos sajtkorongokat melegen kínáld alma- vagy káposztasalátával.

Fokhagymával sült camembert

fcct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 darab camembert sajt (kerek)
  • kevés olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 8 dkg dió
Recept idők

Elkészítés:

A gerezdeket pucoljuk meg, és vágjuk szeletekre.

A sajton ejtsünk bemélyedéseket, a fokhagymagerezdeket rejtsük bele.

Vegyünk elő egy alufóliát, tépjünk le belőle 4 nagyobb téglalapot. A lapokat enyhén kenjük be olajjal, majd a sajtkorongokat tegyük rá úgy, hogy a fokhagymás rész alul legyen. Az alufóliával a sajt oldalát is borítsuk be. A sajt tetejét szórjuk meg sóval, borssal, dóval, és kevés olajat is csorgassunk rá.

A fóliából vágjunk újabb 4 téglalapot, és a sajt tetejét fedjük be vele, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre. Ezután vegyük le róla a fóliát (a felső részt), és tegyük még vissza a sütőbe 2-3 percre. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük