20 perces, isteni, fóliában sült durbincs - Rengeteg friss zöldfűszer ízesíti

durbincs
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hal és a zöldségek együtt sülnek készre, a sok zöldfűszertől lesz igazán finom az összhatás.

Nyáron a könnyű, gyors és friss alapanyagokból készült fogásokat részesítjük előnyben. Ez a recept tökéletes választás, ha az előbbiek alapján készítenénk ebédet. Se a hal, se a zöldségek nem terhelik meg a gyomrot. A hal húsán érezni lehet a kellemesen pikáns fűszerezést, minden falat maga lesz a mennyország.

A durbincsot, ha tehetjük, konyhakész állapotban vegyük. Nem lesz vele sok dolgunk, az alapos tisztítástól azonban ne sajnáljuk az időt! A fűszerek használatánál nem kell finomkodni, attól lesz csak igazán finom a hal. A durbincsot alufóliában készítjük, mellé egy fürt paradicsomot csomagolunk, úgy fogjuk megsütni, hozzá grillezett zöldségeket tálalhatunk. Ettől jobb nyári fogás nem is létezik.

Fóliában sült durbincs

durbincsct

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 1 darab durbincs (konyhakész)
  • bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 ág kakukkfű
  • 1 csokor kapor
  • 3 csokor friss petrezselyem
  • 1 darab chilipaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fürt koktélparadicsom
Recept idők

Elkészítés:

A konyhakész durbincsot kívül-belül sózzuk, borsozzuk, a belsejébe tömködjük a fokhagymagerezdeket, kaprot, kakukkfüvet és 1 csokor petrezselymet.

Egy nagyobb darab alufóliára halmozunk 2 csokor petrezselymet és az apró csíkokra vágott chilipaprikát. A halat ráfektetjük a petrezselyemre, meglocsoljuk az olívaolajjal, mellérakjuk a koktélparadicsomot, alaposan becsomagoljuk az alufóliába, majd sorosan betekerjük a fólia két végét. 200 C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a halat.

Szereted a halas ételeket? Akkor ez a palacsintatésztában sült tőkehal lesz az új kedvenced!

Fotó: Street Kitchen, Cover: Getty Images

Ezt is szeretjük