Mennyei forró csoki fehér csokoládéból - Édes, krémes kényeztetés
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
A forró csoki nemcsak ét- vagy tej-, hanem fehér csokiból is isteni, a lényeg úgyis a krémes textúra.
A forró csoki nem forró kakaó, hanem gyakorlatilag egy desszert, se nem túl híg, de nem is annyira sűrű, hogy megálljon benne a kanál. A legnépszerűbb változata étcsokiból készül, de aki szereti a sós-édes ízek keveredését, feltétlenül próbálja ki a sós karamellás változatot.
Aki kevésbé szeretné intenzív ízvilágúra, készítse el fehér csokival. Ilyenkor inkább az édes íz fog dominálni, de egy kevés fűszerrel izgalmassá tehető. A fahéj igazi téli íz, tökéletes kiegészítője lesz a krémes italnak. Egyetlen plusz hozzávaló kell még hozzá, a tojás, amivel teljes lesz az élmény.
Forró csokoládé fehér csokiból
Hozzávalók 4 adaghoz
- 800 milliliter tej
- 180 gramm fehér csokoládé
- 1 darab tojás
- opcionális fahéj
Elkészítés:
A tojást kicsit verjük fel. A csokit olvasszuk fel vízgőz felett, majd ízlés szerint keverjünk hozzá fahéjat, majd keverjük el a tojással, óvatosan, nehogy kicsapódjon. Öntsünk bele körülbelül 100 milliliter tejet, keverjük csomómentesre. Utána öntsük hozzá a többi tejet, melegítsük, de ne forraljuk. Öntsük ki poharakba, ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.
Fotó: Getty Images