Könnyű, vitamindús francia répasaláta – Ropogós pirítós mellé a legfinomabb

répasalicover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Könnyű, egészséges előétel, igazi kímélő fogás, aminek érdemes helyet szánni a húsvéti asztalon.

A francia répasaláta tökéletes választás, ha szerény vacsorára vágyunk, mellé ropogós fokhagymás bagett illik a legjobban, de ez az egyszerű finomság a húsvéti falatok mellé fogyasztva is fantasztikus lesz.

Húsvétkor nálunk hagyomány, hogy apukám szépen terített asztallal készül, hogy együtt, pazar lakomával kezdjük a napot, ilyenkor nem sietünk sehová, szépen lassan falatozunk, beszélgetünk.

Apukám arra törekszik, hogy a menüvel a gyerekei kedvében járjon, ott legyenek a nagy kedvenceink az asztalon. A húsvéti sonka mellé bőven kínál salátákat, kukorica-, tojássalátát és persze friss, ropogós zöldségeket is. Mivel nagyon szeretjük a sárgarépát, természetes, hogy a kedvenc répasalátánk is helyet kap az asztalon. Az elkészítése pofonegyszerű, jól behűtve tálaljuk, hogy az ízek összeérjenek.

Francia répasaláta

répasalict

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dekagramm sárgarépa
  • 1 deciliter olívaolaj
  • 2 evőkanál ecet (5%-os)
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépa megtisztítjuk, majd lereszeljük.

Az olajat az ecettel, az összezúzott fokhagymával és a mustárral összekeverjük, adunk hozzá sót, majd a sárgarépát alaposan beleforgatjuk az öntetbe. Hűtőbe tesszük 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük