Villámgyors caprese saláta édes paradicsomból: bivalymozzarellával készítsd

caprese saláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csak akkor lesz igazán finom ez az amúgy végtelenül egyszerűen összeállítható saláta, ha a legédesebb paradicsomot és a legjobb mozzarellát választod hozzá.

Vannak olyan saláták, amelyek az egyszerűségük miatt tökéletesek, ilyen a caprese is, amelyet paradicsom, bazsalikom és mozzarella alkot. Ahhoz, hogy tényleg a lejobbat tudd készíteni, nagyon figyelj az alapanyagok minőségére. A paradicsom legyen édes, de kellőképpen kemény, a puha jó lesz a lecsóba, a mozzarellából pedig tényleg a minőségit válaszd.

A caprese saláta szuper előétel, amelyet magában is ehetsz, de friss kovászos kenyérrel is isteni lesz. A mediterrán saláták mind ilyen színesek és egészségesen laktatóak, ahogy a görög saláta is, ahol a sajt kicsit karakteresebb, mint a caprese-ban.

Frissítő caprese saláta

caprese saláta recept ok

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab paradicsom
  • 450 gramm bivalymozzarella
  • 10 darab bazsalikomlevél
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot és a mozzarellát vágjuk fel nagyjából 1 centiméter vastag szeletekre. Vegyünk elő egy tálat vagy tényért, és tegyünk rá először egy paradicsomkarikát, majd fektessünk rá egy mozzarellaszeletet, és így folytassuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Szórjuk rá a bazsalikomleveleket is. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük