Tavaszi, frissítő spárgakrémleves: öröm lesz minden cseppje

Spargakremleves-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tavaszi időszakban ki ne hagyd ezt a sűrű és frissítő krémlevest: a spárga mellé zöldborsó is kerül, így a vitaminpótlás garantált!

A spárga a tavasz egyik első üde színfoltja, és népszerűsége évek óta töretlen. Akár rutinos spárgafogyasztó vagy, akár most ismerkedsz a vitamindús növénnyel, ezt a krémlevest ne hagyd ki az idei repertoárból. 

A spárga mellett olyan értékes hozzávalókat tartalmaz, mint a zöldborsó, a zöldhagyma vagy a bazsalikom, az egészet pedig a friss citromlé és egy csipet reszelt citromhéj teszi felejthetetlenné. Ehhez azonban mindenképpen biocitromot használj: ebből a cikkből megtudhatod, hogy ez miért kifejezetten fontos.

Ha pedig gyors és pazarlásmentes módszert keresel a spárga pucolására, akkor ebben a cikkben olvashatsz róla részletesebben.

Frissítő spárgakrémleves

Spargakremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek olívaolaj
  • 5 szál zöldhagyma felkarikázva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 db közepes sárga burgonya
  • 0.5 tk
  • 0.5 tk frissen őrölt fekete bors
  • 700 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 300 g spárga megtisztítva és feldarabolva
  • 150 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 1 ek dijoni mustár
  • 3 ek friss citromlé
  • 0.5 tk reszelt citromhéj
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 szál friss menta (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsünk fel egy közepes edényt az olívaolajjal, és 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg benne a zöldhagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, a krumplit, a sót, a borsot és a vizet, és 12-15 perc alatt főzzük puhára.

Adjuk hozzá a spárgát és a borsót, és főzzük együtt is további 5-7 percig. 

Vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni 5 percig, majd öntsük turmixgépbe. Adjuk hozzá a mustárt, a bazsalikomot, a mentát (ha használunk), a citrom levét és reszelt héját, és pürésítsük teljesen selymes állagúra.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük