Tavaszi, frissítő spárgakrémleves: öröm lesz minden cseppje
A tavaszi időszakban ki ne hagyd ezt a sűrű és frissítő krémlevest: a spárga mellé zöldborsó is kerül, így a vitaminpótlás garantált!
A spárga a tavasz egyik első üde színfoltja, és népszerűsége évek óta töretlen. Akár rutinos spárgafogyasztó vagy, akár most ismerkedsz a vitamindús növénnyel, ezt a krémlevest ne hagyd ki az idei repertoárból.
A spárga mellett olyan értékes hozzávalókat tartalmaz, mint a zöldborsó, a zöldhagyma vagy a bazsalikom, az egészet pedig a friss citromlé és egy csipet reszelt citromhéj teszi felejthetetlenné. Ehhez azonban mindenképpen biocitromot használj: ebből a cikkből megtudhatod, hogy ez miért kifejezetten fontos.
Ha pedig gyors és pazarlásmentes módszert keresel a spárga pucolására, akkor ebben a cikkben olvashatsz róla részletesebben.
Frissítő spárgakrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 ek olívaolaj
- 5 szál zöldhagyma felkarikázva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3 db közepes sárga burgonya
- 0.5 tk só
- 0.5 tk frissen őrölt fekete bors
- 700 ml zöldségalaplé vagy víz
- 300 g spárga megtisztítva és feldarabolva
- 150 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
- 1 ek dijoni mustár
- 3 ek friss citromlé
- 0.5 tk reszelt citromhéj
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 szál friss menta (opcionális)
Elkészítés:
Hevítsünk fel egy közepes edényt az olívaolajjal, és 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg benne a zöldhagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, a krumplit, a sót, a borsot és a vizet, és 12-15 perc alatt főzzük puhára.
Adjuk hozzá a spárgát és a borsót, és főzzük együtt is további 5-7 percig.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni 5 percig, majd öntsük turmixgépbe. Adjuk hozzá a mustárt, a bazsalikomot, a mentát (ha használunk), a citrom levét és reszelt héját, és pürésítsük teljesen selymes állagúra.
-
2024-04-23 10:16:03
-
2024-04-22 10:16:02
-
2024-04-19 10:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!