Füstös, sütőben sült édesburgonya: kukoricadarától lesz roppanós

ébcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édesburgonya-hasábok egyszerűen, a sütőbe tolva pirulnak. A batáta, köszönhetően a kukoricadarának, kívül ropogósra, belül pedig krémesre sül.

Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné a sült burgonyát. Bár nem épp alakbarát finomság, sütőben is ki lehet próbálni kevesebb zsiradék hozzáadásával. A hagyományos krumpli mellett napjainkban az édesburgonya is nagyon kedvelt. A batátát változatosan lehet felhasználni, minden olyan finomság elkészülhet belőle, mint a hagyományos burgonyából.

Az egyik legfinomabb elkészítési módja, ha a sütőben pirul. A tepsis édesburgonya több receptben kipróbálható, az egyik legizgalmasabb változata, ha a hasábok kukoricadarával és füstölt paprikával egybeforgatva kerülnek a sütőbe. A darának köszönhetően kívülről kellemesen roppanós lesz a krumpli, belül krémesre sül, ízében pedig a füstölt paprika gondoskodik a különleges ízélményről.

Füstös, sütőben sült édesburgonya

ébct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab (80 dkg) édesburgonya
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fekete őrölt bors
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 2 evőkanál kukoricadara
  • 6 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított édesburgonyát vágjuk hasábokra.

A krumplit forgassuk egybe a fűszerekkel, a kukoricadarával és az olajjal, majd borítsuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A fűszeres édesburgonyát 180 fokosra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük