Fűszeres cukkinikrém villámgyorsan – Egészséges és isteni kence

cukkinikence cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon könnyed és friss ez a cukkinikrém, amelyet ropogós héjú kiflire is kenhetsz, de pirítóson is jó helye lesz.

A cukkini semleges ízű, nagy nedvességtartalmú zöldség, ennek minden előnyével, például azzal, hogy a legcsokisabb süteménybe is tökéletesen illik és szaftossá teszi azt. A kalóriatartalma elenyésző, így a diétázók kedvence, valamint nagyon egészséges is. Tésztaszószként is nagyon jól működik, csak válassz hozzá intenzívebb ízű kiegészítőt, a parmezán tökéletes lesz. 

Ha valami egészen könnyed, abszolút a zöldség természetes ízét felvonultató kencét keresel, akkor pedig csak párold meg egy kis paprikával - a kápia tökéletes, nemcsak a színét, hanem az ízét is feldobja. Ha kihűlt, máris kenheted kenyérre, kiflire vagy pirítósra. 

Fűszeres cukkinikrém

cukkinikence recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 darab cukkini (kisebb)
  • 1 darab kápia paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát daraboljuk fel, a cukkinit alaposan mossuk meg, majd reszeljük le, a fokhagymát is vágjuk apróra.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a kókuszolajat, tegyük rá a fokhagymát, dinszteljük 1-2 percig. Ekkor jöhet a paprika és a cukkini. Pároljuk 10 percig, várjuk meg, amíg elpárolog alóluk a víz, majd vegyük le a tűzről. Várjuk meg, amíg egy kicsit kihűl, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pürésítsük. Amikor teljesen kihűlt, tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük