Fűszeres, szaftos marhafasírt: akár előre is elkészítheted

mfcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fasírtot sütheted zsemlemorzsába forgatva bő olajban, vagy bunda nélkül, jóval kevesebb zsiradékon.

A marha jellegzetes ízéhez remekül passzolnak az intenzív aromájú fűszerek, sokkal izgalmasabb, ha keversz a masszába kakukkfüvet, de helyette vagy mellé majoránnat is adhatsz attól függően, mennyire szereti a család. Ha teheted, friss zöldet is tegyél a masszába, 1 csokor finomra vágott petrezselyemtől sokkal mutatósabb lesz a fasírtgolyó.

Mivel a fasírtgolyó zsemlemorzsába forgatva az igazi, én bő olajban szoktam aranybarnára sütni, de nem kötelező a példámat követni. Ha szeretnéd, bunda nélkül, kevés olajon süsd meg serpenyőben, de sütőbe tolva is készülhet az ízletes marhafasírt. Az összeállítása egyszerű, akár elő is készítheted másnapra, tedd hűtőbe, így az ízeknek is van idejük összeérni. A kisült fasírtot kínáld krumplipüré és saláta mellé, de akár főzelékkel is kipróbálhatod.

Fűszeres marhafasírt

mfct

Hozzávalók 45 darabhoz

  • 2 darab zsemle
  • 60 dkg marhahús
  • 2 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 bögre zsemlemorzsa (opcionális)
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlét áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi.

A húshoz adjuk hozzá a tojást, sót, borsot, a hagymákat reszelve, kakukkfüvet, pirospaprikát és a vízbe áztatott zsemlét kinyomkodva.

A bekevert fasírtot fóliával lefedve egy éjszakára hűtőbe tehetjük, másnap pedig kisüthetjük, de akár az összeállítás után azonnal is süthetjük.

A masszából formázzunk tetszőleges golyókat, forgassuk meg őket a zsemlemorzsában, majd bő olajban, mindkét oldalán süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük