Fűszeres, joghurtos padlizsánkrém: friss kapor és citromlé gazdagítja

pkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízletes padlizsánkrém pékárura kenve is isteni, de sült húsok mellé is kínálható, sőt, mártogatósként is tökéletesen működik.

A házi kencék vonzerejének senki nem bír ellenállni, érdemes minél többféle krémes finomságot kipróbálni, garantáltan nem fogsz ráunni.

A házi krémek közül a padlizsán örök favorit, ha van rá lehetőséged, grillen érdemes elkészíteni a zöldséget. Csak vágd félbe, dobd a rácsra, fordítsd meg félidőnél, fél óra alatt kész is lesz. A húsát kanalazd tálba, majd ízesítsd. Grillezve füstös aromát kap, amely nagyon jól érvényesül a kencében.

A padlizsánkrém elkészítése egyszerű, de figyelni kell, hogy vásárlásnál hibátlan zöldséget szerezz be, szép fényeset és keményet, a puha padlizsánnak nem jó az íze.

Fűszeres padlizsánkrém

pkkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab padlizsán
  • 1 darab citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 milliliter görög joghurt
  • só és bors ízlés szerint
  • kapor ízlés szerint
  • chilipaprika (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott padlizsánt szurkáljuk meg, majd fektessük tepsire, toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe 60 percre.

A kihűlt padlizsán húsát tegyük keverőtálba (a héjára és a magokra nem lesz szükség).

A padlizsán húsát villával törjük pépesre, majd adjuk hozzá a citrom facsart levét, a zúzott fokhagymát, joghurtot, sót, borsot, kaprot (kapor helyett chilipaprikát is lehet használni), keverjük alaposan egybe. Behűtve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük