Isteni, fűszeres sültpaprika-krém: csicseriborsó az alapja

spkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pompás paprikakrém egy szelet kenyérre kenve is mennyei, remekül illik hozzá a sovány sonka vagy a kicsit pikánsabb szalámi, de főtt tojással is nagyszerű.

A házi kencék verhetetlen finomságok, a legtöbbjük egyszerűen, pillanatok alatt elkészül, aztán már csak azt kell kitalálni, hogy falatozza el az ember. A mutatós paprikakrém több változatban is készülhet, ha kicsit különlegesebbre vennéd, akkor bátran próbáld ki ezt a receptet, melyben csicseriborsó, dió és tahini gondoskodik a páratlan ízélményről.

A fűszerezéssel is lehet játszani, érdemes egy kis savasságot belecsempészni, akár 2-3 evőkanál citrom facsart levével is feldobhatod a krémet, de a koriander is jól megfér benne. A kencét pékáruval kínálhatod, izgalmas szendvicsalapanyag, de zöldségek vagy sós keksz mellé mártogatósként is megállja a helyét.

Tipp a paprikahéj eltávolítására

Ahhoz, hogy a sült paprika héját egyszerűen eltávolítsd, még melegen helyezd a zöldséget tálba, majd fedd le. A gőzben megpuhul, így könnyedén lejön a héja.

Fűszeres sültpaprika-krém

spkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 darab kápia paprika
  • 40 dkg csicseriborsó-konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál tahini
  • só és bors ízlés szerint
  • chilipehely (opcionális) ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított paprikát grillrácson vagy sütőben, 200 fokon süssük meg (20-25 perc).

A megsült paprika héját távolítsuk el a fentebb írtak szerint.

A csicseriborsót szűrjük le, hideg vízben öblítsük át, majd az összes hozzávalóval együtt turmixoljuk krémes állagúra.

Kenyérrel vagy zöldséghasábokkal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük