Így készül a bajnokok reggelije: fehérjedús hozzávalókból áll a tartalmas étel
Használd ki a hétvégi lazább időbeosztást, és készíts ráérősebb, tápláló reggelit.
Korábban megosztottam már veletek egy tartalmas tofurántotta-receptet, ez a mostani reggeli azonban még annál is gazdagabb és táplálóbb. A fehérjedús alapba hagyma, vörösbab és krumpli is kerül, és bár nem egy rohanós recept, hétvégente megéri kísérletezni vele, hiszen minden elvárásodat felülmúlja majd.
A rántottának ezt a változatát ráadásul még akkor is fogyaszthatod, ha nem ehetsz tojást, de allergia vagy diéta nélkül is odaleszel érte. Kombináld friss zöldségekkel, és házilag készült krémes hummusszal.
Gazdag tofurántotta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 ek olívaolaj
- 2 db vöröshagyma felkockázva
- 1 db csípős paprika feldarabolva (enyhén csípős)
- 300 g füstölt tofu
- 3 db közepes krumpli
- 1 db vörösbabkonzerv (kb. 300 g)
- 0.5 tk só
- 0.5 tk fekete Himalája-só
- 2 tk füstölt paprika
- 0.5 tk fokhagyma-granulátum
- 0.5 tk kurkumapor
- 120 ml növényi ital (zab, szója, kókusz stb.)
- hummusz a tálaláshoz
Elkészítés:
A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, és enyhén sós vízben főzzük puhára.
A tofut mossuk meg, csepegtessük le, és egy papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges nedvességet.
Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt, és az olívaolajon dinszteljük benne 5 percig a hagymát és a csípős paprikát.
Kézzel tördeljük bele a tofut, és pirítsuk a hagymával 5 percig, hogy enyhén rózsaszín árnyalatot kapjon. Ekkor adjuk hozzá a megfőtt krumplit, a leszűrt vörösbabot, és fűszerezzük sóval, füstölt paprikával, fokhagyma-granulátummal és kurkumával.
Öntsük a keverékre a növényi italt, alaposan keverjük össze a tofuval, és főzzük 2-3 percig, amíg a keverék összeáll.
A rántottát hummuszágyon kínáljuk, tetszés szerint pirítóssal és zöldségekkel fogyasszuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!