Így készül a bajnokok reggelije: fehérjedús hozzávalókból áll a tartalmas étel

Tofu rantotta reggeli c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Használd ki a hétvégi lazább időbeosztást, és készíts ráérősebb, tápláló reggelit.

Korábban megosztottam már veletek egy tartalmas tofurántotta-receptet, ez a mostani reggeli azonban még annál is gazdagabb és táplálóbb. A fehérjedús alapba hagyma, vörösbab és krumpli is kerül, és bár nem egy rohanós recept, hétvégente megéri kísérletezni vele, hiszen minden elvárásodat felülmúlja majd.

A rántottának ezt a változatát ráadásul még akkor is fogyaszthatod, ha nem ehetsz tojást, de allergia vagy diéta nélkül is odaleszel érte. Kombináld friss zöldségekkel, és házilag készült krémes hummusszal.

Gazdag tofurántotta

Tofu rantotta reggeli 1

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db vöröshagyma felkockázva
  • 1 db csípős paprika feldarabolva (enyhén csípős)
  • 300 g füstölt tofu
  • 3 db közepes krumpli
  • 1 db vörösbabkonzerv (kb. 300 g)
  • 0.5 tk
  • 0.5 tk fekete Himalája-só
  • 2 tk füstölt paprika
  • 0.5 tk fokhagyma-granulátum
  • 0.5 tk kurkumapor
  • 120 ml növényi ital (zab, szója, kókusz stb.)
  • hummusz a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, és enyhén sós vízben főzzük puhára.

A tofut mossuk meg, csepegtessük le, és egy papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges nedvességet.

Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt, és az olívaolajon dinszteljük benne 5 percig a hagymát és a csípős paprikát.

Kézzel tördeljük bele a tofut, és pirítsuk a hagymával 5 percig, hogy enyhén rózsaszín árnyalatot kapjon. Ekkor adjuk hozzá a megfőtt krumplit, a leszűrt vörösbabot, és fűszerezzük sóval, füstölt paprikával, fokhagyma-granulátummal és kurkumával.

Öntsük a keverékre a növényi italt, alaposan keverjük össze a tofuval, és főzzük 2-3 percig, amíg a keverék összeáll. 

A rántottát hummuszágyon kínáljuk, tetszés szerint pirítóssal és zöldségekkel fogyasszuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük