Gesztenyés-mascarponés krémmel borított piskóta - A tetejét égetett cukor díszíti

35334661 2703433 98c3e9a7d54373b90474fe24d8d26474 wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem a piskótába, hanem a piskótára kerül ez a tejszínes, édes krém, amely a gesztenyének köszönhetően őszi köntösbe öltözik.

Ha van egy jó piskótarecepted, márpedig ebben a leírásban találsz, akkor onnantól kezdve nagyon sokféle süteményt készíthetsz a családod örömére. A piskótát meg lehet tölteni különböző krémekkel, de kakaóval is összekeverheted a tésztáját, mindenképpen nagy siker lesz.

Ősszel süss gesztenyekrémeset - most a krémet elég csak rákenni a tésztára, jó vastagon, és ha ez még mind nem elég, csorgass rá égetett cukrot. Tényleg nem bonyolult elkészíteni, a végeredmény viszont annál csodálatosabb lesz. 

Gesztenyés-mascarponés piskóta

35334703 d445a7d1ed5b447a0b163441ae430d81 wm

Hozzávalók 6 adaghoz

Süti:

  • piskóta
  • 250 gramm gesztenyemassza
  • 250 gramm mascarpone
  • 200 milliliter tejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 200 milliliter tejföl

Máz:

  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a piskótát, ehhez itt találsz egy elronthatatlan receptet. 

A tejszínből verjünk kemény habot. A tejfölt, a gesztenyemasszát, a porcukrot, a rumaromát és a mascarponét keverjük simára, majd óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot is. Ha a piskóta kihűlt, kenjük meg a krémmel. 

Készítsük el a tetejére az égetett cukormázt. Egy lábasban hevítsük fel a cukrot, majd amikor már folyik és elkezd sötétedni, öntsük a krém tetejére, majd hagyjuk, hogy megszilárduljon. 

Fotó: Szász Eszter /Sóbors

Ezt is szeretjük