Szénhidrátszegény gofri alternatív lisztből: ebből bátran ehetsz

gluténmentes gofri cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem csak gluténérzékenyeknek tökéletes ez a gofri, hiszen szénhidrátmentes lisztből készülve az alakodnak is jót tesz.

Ha édes reggelire vágysz, akkor a gofri tökéletes választás lehet, nemcsak kiadós és mindenféle finom feltéttel eheted, hanem biztosan mindenki szeretni fogja. A tésztáját pillanatok alatt összeállíthatod, és a sütéssel sem kell sokat bíbelődni, mert csak bele kell kanalazni egy adag tésztát a gofrisütőbe, és utána a gép teszi a dolgát.

Ha erre az ételre gondolsz, általában az édesre asszociálsz, de nyugodtan keverhetsz sós tésztát is, akár úgy, hogy magába a masszába forgatod a sonkát és a sajtot.

Maradva az édes vonalnál, csak kicsit diétásabbra véve, készítheted szénhidrátszegény maglisztből, a kókusz és a mandula a legalkalmasabb ehhez. A kókusztól kicsit édeskésebb, intenzívebb íze lesz, a mandula semlegesebb ízű, ott bátrabban tegyél rá feltétet. 

Gluténmentes gofri

gluténmentes gofri recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 evőkanál vaj
  • 6 darab tojás
  • 1 evőkanál eritrit
  • 0.5 kávéskanál
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 35 gramm kókuszliszt vagy mandulaliszt
Recept idők

Elkészítés:

Üssük egy tálba a tojást, tegyük bele a puha vajat, majd verjük egészen habosra. Adjuk hozzá az eritritet, a sót és a sütőport, majd forgassuk hozzá a kókusz- vagy mandulalisztet, és keverjük csomómentesre. Hagyjuk 5 percig állni a tésztát.

Melegítsük elő a gofrisütőt, majd kanalazzunk bele tésztát, és süssük aranybarnára őket, nagyjából 2-3 perc alatt sül meg egy adag.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük