Házi gnocchi kolbásszal és kaliforniai paprikával – Biztosan nem maradsz utána éhes

kolbászos gnocchi cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyors, egyszerű, mégis laktató ebéd, ami sok kolbásszal és fehérborral lesz az igazi.

A gnocchi, vagyis az olasz konyha krumpligombóca egyrészt nagyon egyszerű, másrészt nagyon laktató étel. Könnyű elkészíteni, szerethető, és már egy egyszerű szósszal is tökéletes fogás, de ha komolyabb feltéteket keversz hozzá, akkor szuper egytálétel.

A krumpligombóc egyébként nálunk nudli néven ismert, és inkább édesen fogyasztják, elég csak a legfinomabb mákos nudlira gondolni. Ha mégis sósan szeretnéd elkészíteni, akkor akár húsosan, akár húsmentesen is elkészítheted. Ez a változat is húsos, méghozzá pirult kolbászdarabkákkal dúsított, az biztos, hogy nem maradsz utána éhes. Ahogy a tésztafőzésnél is, most is tegyél félre a krumpligombóc főzővizéből, így lesz még krémesebb az étel. 

Gnocchi kolbásszal

kolbászos gnocchi recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm gnocchi
  • 1 darab kaliforniai paprika (zöld)
  • 1 szál kolbász
  • 0.5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 100 milliliter fehérbor (száraz)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 milliliter víz
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a gnocchit. Itt találhatsz hozzá receptet. Ha kész, tegyük félre pihenni.

A fokhagymát vágjuk apróra. A kolbászt hámozzuk meg, vágjuk kis darabokra. A kaliforniai paprikát is kockázzuk vagy csíkozzuk fel. 

Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a fokhagymát, tegyük rá a kolbászt, pirítsuk pár percig, majd öntsük rá a bort, hagyjuk, hogy elpárologjon. Ekkor adjuk hozzá a paprikát, öntsünk rá egy kevés vizet, majd főzzük 10 percig. 

A gnocchit főzzük ki lobogó sós vízben. Akkor van kész, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére. Ha kész, szűrjük le, keverjük a kolbászos alaphoz. Adjunk hozzá egy kanállal a gnocchi főzővizéből, pár percig pirítsuk együtt, utána forrón tálaljuk. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük