Fűszeres görög joghurtban sült csirkecombok: szaftos és ízletes lesz a hús

görögcsirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A citromtól fanyar és friss, a zöldfűszerektől ízletes, a joghurttól vajpuha lesz a hús.

A görög csirkecombok joghurtos, citromos, fűszeres pácban pihennek sütés előtt, így átveszik az isteni finom marinád ízét, ráadásul nagyon szaftosak és puhák lesznek. Minél tovább állnak benne, annál ízletesebb lesz a végeredmény, de ha időszűkében vagy, fél óra is elég lehet nekik a hűtőben. 

Görög fűszerkeverékkel lesz az igazi a csirkecomb, ezt házilag is elkészítheted: oregánó, bazsalikom, majoranna, kakukkfű, rozmaring és petrezselyem kell csak hozzá. Citromból kezeletlen héjút, joghurtból görögöt válassz, csirkecombból viszont mindegy, hogy alsóval vagy felsővel dolgozol. 

Görög joghurtban sült csirkecomb

görögcsirke2

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • 150 gramm görög joghurt
  • 60 milliliter olívaolaj
  • 1 darab biocitrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál görög fűszekeverék
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le a citrom héjával együtt, a citrom levét facsarjuk ki (nagyjából 80 ml citromlé kell).

A csirkecomb kivételével keverjünk össze mindent alaposan. Görög fűszerkeveréket így készíthetünk házilag.

A megtisztított csirkecombokra öntsük rá a marinádot, alaposan keverjük vele össze, hogy mindenhol bevonja a húst. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe minimum fél órára, de akár egy egész éjszakára.

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit vékonyan kenjünk meg olajjal.

Tegyük a csirkecombokat az előkészített tepsire, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre. Melegen kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük