Hűsítő görögdinnyés sorbet – A folyadékpótlás legfinomabb formája

dinnyesorbet
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legforróbb nyári napon is lehűt egy szelet jéghideg görögdinnye, vagy éppen a belőle készült sorbet.

Ha ti is kevesebbet isztok a kelleténél, pótoljátok más formában a folyadékot - ez a hűsítő görögdinnyés sorbet tökéletesen megfelel a célnak, ráadásul még isteni finom is. A görögdinnye több mint 90%-a víz, úgyhogy nyáron érdemes minél többször és többet fogyasztani belőle.

A sorbet lényegében fagyott görögdinnye, amely mellé ízesítésként méz és frissen facsart limelé kerül. Sokan vodkával gazdagítják a nyári desszertet, ebben az esetben a vizet cseréljétek le az alkoholos italra. A menta is tökéletesen passzol a dinnyéhez, tálalásnál érdemes pár levelet a tetejére tenni.

Görögdinnyés sorbet

dinnyesorbet2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 900 gramm görögdinnye (héj nélküli súly)
  • 80 milliliter víz
  • 3 evőkanál limelé
  • 3 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A görögdinnye húsát magozzuk ki, vágjuk kockákra. Tegyük a dinnyekockákat egy sütőpapírral bélelt tálcára, majd a fagyasztóba legalább 4-6 órára.

Ha már eléggé megfagyott, tegyük aprítógépbe a vízzel, mézzel és limelével együtt. Addig aprítsuk, míg egynemű nem lesz, de nem baj, ha picit darabos marad, ha nagyon lepürésítjük, sok vizet enged ki magából.

A sorbetet kanalazzuk egy tálba, fedjük le, majd tegyük még kb. 1 órára a fagyasztóba. Jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük