Párperces, kalóriaszegény gazpacho görögdinnyével – Turmixgépben készül a hideg leves

dinnyésgazpacho
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pár perc munkával készül a frissítő, szomjoltó gazpacho, ami a dinnyétől még frissebb és könnyedebb, sokkal jobban esik a nyári nagy melegben.

Nyáron a hideg levesek esnek a legjobbak, főleg akkor, ha még munka sincs velük - az isteni gazpacho turmixgépben készül körülbelül 5 perc alatt. Azért, hogy igazán frissítő és szomjoltó legyen, görögdinnyével egészült ki a klasszikus recept.

A végeredmény nem lesz túl édes vagy gyümölcsös, rengeteg friss zöldség és fűszer gazdagítja, a gyömbér és a chili is kötelező eleme. Az édes zöldségek és gyümölcsök mellől nem hiányozhat a lime és az almaborecet, így lesz teljes az összhang. 

Görögdinnyés gazpacho

dinnyésgazpacho2

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm görögdinnye
  • 2 szál szárzeller
  • 3 darab paradicsom
  • 0.5 darab kígyóuborka
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 1 darab gyömbér (2,5 cm-es)
  • 0.5 darab chilipaprika
  • 2 darab lime
  • 1 marék bazsalikom
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 evőkanál almaborecet
Recept idők

Elkészítés:

A görögdinnye húsát magozzuk ki, kockázzuk össze, a megmosott paradicsomot, szárzellert, paprikát, uborkát vágjuk durvára, a gyömbért pucoljuk meg, reszeljük le, a chilit karikázzuk össze. A lime-ok levét facsarjuk ki. 

Tegyünk mindent egy turmixgépbe - az eceten kívül -, majd alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, sózzuk, borsozzuk, ecettel ízesítsük ízlés szerint. Öntsük a levest egy tálba, fedjük le fóliával, majd 2-3 órára tegyük a hűtőbe. Jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük