Gránátalmás mimózakoktél pár hozzávalóból: ezzel koccints szilveszterkor

mimóza
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem múlhat el az éjfél koccintás nélkül, ez a pezsgőalapú koktél tökéletes választás, ha szilveszteri buliról van szó.

A mimóza a világ egyik legegyszerűbb koktélja, ugyanis csak pezsgőre és valamilyen gyümölcslére van hozzá szükség – a többi alapanyag csak a dekort képezi. Igaz, eredetileg reggeli ital, de a pezsgő miatt szilveszterkor is megállja a helyét, ez a verzió gránátalmával készül. A téli szezon kedvenc gyümölcse egyszerre édes és fanyar, tökéletes alapja lehet bármilyen koktélnak. 

Gránátalmaléből igyekezz minél nagyobb gyümölcstartalmút választani, de ha van hozzá kedved és türelmed, házilag is elkészítheted. A dekor nem kötelező, de nagyon jól mutat a pezsgőspoháron a cukorperem: ehhez valamilyen citrussal kend át a pohár száját, hogy ragadjon, majd forgasd kristálycukorba. Ha szeretnéd, friss gránátalmamagokkal és rozmaringgal is díszítheted a koktélt. 

Gránátalmás mimóza

mimóza2

Hozzávalók 8 pohárhoz

  • 1 darab lime
  • 3 evőkanál cukor
  • 500 milliliter gránátalmalé
  • 750 milliliter pezsgő
  • 1 darab gránátalma
  • 8 ág rozmaring (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő 8 pezsgőspoharat. A lime-ot vágjuk szeletekre, majd a szeletekkel húzzuk át a poharak száját. 

A cukrot öntsük egy kistányérba, majd mártsuk bele a poharak száját, hogy a cukor peremet képezzen. 

Minden poharat töltsünk háromnegyedig pezsgővel, majd öntsük fel a gránátalmalével.

A gránátalmának ütögessük ki a magjait ezzel a módszerrel, majd tegyünk belőlük minden pohárba, végül rozmaringgal díszítsük a koktélt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük