Pirosra sült, grillezett csirkeszárny: a pácról se feledkezz meg

Grillen sült csirkeszárny cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A grillen sült csirkeszárny egyszerűen készül, ám ez ne tévesszen meg senkit, az intenzív pácnak köszönhetően ellenállhatatlan, ez a fogás lesz a grillparti legnagyobb kedvence.

A csirkeszárny sokak szemében nem túl izgalmas alapanyag, pedig szinte bármilyen fogást összedobhatsz belőle, és bár nem olyan sok rajta a hús, nagyon ízletes ételek készülhetnek belőle. Nyáron, a kerti grillpartin is számíthatsz rá. A fűszeres páctól ízletes, szaftos és omlós lesz a sült, amely után a vendégeid megnyalják mind a tíz ujjukat.

Sütési tipp

A hús a páctól lesz igazán finom, épp ezért ne sajnáld tőle az időt, hagyd benne állni, hogy a fűszerek átjárják. Ez egy csípősebb pác, de nagyon jól áll a szárnynak, sütés közben érdemes vele kenegetni. Ha nincs grillsütőd, pakold tepsire a húst, és told 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-40 percre. Sütés közben a fordításról se feledkezz meg.

Grillen sült csirkeszárny

Grillen sült csirkeszárny ct

Hozzávalók 4 személyre

Hús:

  • 1 kg csirkeszárny
  • só ízlés szerint

Pác:

  • 3 evőkanál erős paprikakrém
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyat tisztítsuk meg, vágjuk félbe, ha szeretnénk, majd sózzuk meg és tegyük félre, míg a pácot elkészítjük.

A pác hozzávalóit keverjük össze, majd forgassuk bele a szárnyát, fedjük le, és tegyük néhány órára a hűtőbe pihenni, hogy az ízek összeérjenek. (Akár egy éjszakát is állhat így a hűtőben.)

A grillsütőt melegítsük elő, kenjük le olajjal a rácsot, majd pakoljuk rá a húst, és süssük szép pirosra 25-30 perc alatt, közben fordítgassuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük