Zöldfűszerekkel és fokhagymával grillezett camembert: az olvadt sajt mennyei

camembert
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bugyoláld a sajtot alufóliába, tegyél mellé sok-sok zöldfűszert és fokhagymát, dobd a grillre a csomagot és kész is van a könnyed ebéd.

Ha szuperegyszerű grillreceptet keresel, ne kutass tovább, ez lesz a neked való. Meleg időben sokan nem kívánják a sokszor nehéz, zsíros húsokat, de teljesen más a helyzet a sajttal, az olvadt, fűszeres camembert mennyei, de könnyed fogás.

Bár sokan a különböző grillsajtokra, köztük a halloumira esküsznek, gyakran ki lehet fogni gumisabb állagú, rágósabb darabokat, a camemberttel viszont ez nem történhet meg és ugyanúgy alkalmas a grillezésre. Azért, hogy ne folyjon szét a rácson, alufóliában érdemes sütni a sajtot, ráadásul pakolhatsz mellé a csomagba zöldfűszereket és fokhagymát is. Utóbbit nem kell lereszelni, de mindenképp roppantsd meg, hogy a camembert teljesen átvegye az ízét.

Grillezett camembert

camembert2

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 2 darab camembert (2 x 120 gramm)
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a grillt.

Az 1-1 ág rozmaringot és kakukkfüvet vágjuk félbe. A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, roppantsuk meg.

A camembert sajtokat tegyük egy-egy darab alufólia közepére. Kenjük le őket 1-1 teáskanál olívaolajjal. Tegyünk mindkettő tetejére egy fél ág rozmaringot, kakukkfüvet és 1 gerezd fokhagymát.

Csomagoljuk szorosan a fóliába a sajtot, nem baj, ha picit több a fólia, csavarjuk össze a tetején, hogy legyen hol megfogni. Tegyük a grillre őket.

10-15 percig süssük, míg puha nem lesz a sajt.

Ha bagettel vagy kenyérrel kínáljuk, azokat is érdemes a grillen picit megpirítani, de az áfonyaszószt se hagyjuk le mellőle.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük