Vajpuhára sült, grillezett csirkemáj: így készítve nem lesz gumis és kemény

grillezett-csirkemaj
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem csak színhúst és zöldséget dobhatsz a grillre, a grillezett máj is nagyon ízletes lesz, füstös aromát kap, és vajpuha lesz.

Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik a csirkemáj és citrom párosítás, de hidd el, megéri kipróbálni. A citromsavtól nem csak ízletesebb, puhább is lesz a máj, hasonlóan működik, mint a tejes áztatás. Arra figyelj csak, hogy 30 percnél tovább ne hagyd benne, mert akkor viszont már roncsolhatja is a szerkezetét, pépesebb lesz. 

A savas összetevő mellé szükség van valamilyen zsiradékra is: az olaj a legjobb választás, de mással is dolgozhatsz, aminek magas a füstpontja, jól bírja a hőt, mert grillezésnél ez az egyik legfontosabb szempont. Természetesen az ízesítésre is gondolni kell: a különböző zöldfűszerek, a fokhagyma és a chili is jól áll neki. 

Grillezett csirkemáj

grillezett-csirkemaj2

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g csirkemáj
  • 60 ml citromlé
  • 60 ml olívaolaj
  • 0.25 tk
  • 0.5 tk fokhagymapor
  • 0.25 tk bors
  • 0.25 tk chilipehely
  • 1 tk petrezselyem (szárított)
Recept idők

Elkészítés:

Ha fából készült nyársakat használunk, áztassuk be. 

A csirkemájat tisztítsuk meg, ha szükséges, öblítsük át.

Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet és a fűszereket. Tegyük bele a májat, óvatosan forgassuk össze. Tegyük félre 10 percre.

Melegítsük elő a grillt közepes fokozaton. A májakat húzzuk fel a nyársra.

Tegyük őket a grillre: nagyjából 15 percig süssük, közben forgassuk át párszor. Akkor jó, mikor a belső hőmérséklete eléri a 74 fokot.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük