Szaftos, fűszeres kéregben grillezett csirkemell: a szárazpáctól lesz ízes a hús

grillcsirkemell
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem csak zsíros húsokat érdemes grillezni a szezonban, egy jó pác a legegyszerűbb, natúr ízű csirkemellet is a köbre emeli.

Grillszezonban kötelező húst sütni a rácson, és bár erre a célra a zsírosabb, szaftosabb húsok a népszerűbbek, csirkemell is lehet ízletes és szaftos. A titka a pácban rejlik, ez lehet nedves- és szárazpác, előbbiben egy kis ideig pihennie kell a húsnak, utóbbi inkább a gyors megoldás. 

Szárazpác esetén különböző fűszereket keverünk össze egy pici olajjal, majd ezt a keveréket a húsba dörzsöljük. Az olaj megkönnyíti a fűszerek eloszlatását a hússzeleteken - öntsük rá a pácot a csirkemellre, majd a kezünkkel dörzsöljük bele minden oldalába. 

Grillezett csirkemell

grillcsirkemell2

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 0.5 teáskanál őrölt koriander
  • 0.5 teáskanál füstölt paprika
  • 0.5 teáskanál tengeri só
  • 0.25 teáskanál bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a grillt közepes fokozaton.

Egy kis tálban keverjük össze a fűszereket az olívaolajjal.

A pácot öntsük a húsra, majd dörzsöljük bele a csirkemellfilék mindkét oldalába. 

Tegyük a csirkemelleket a grillre, mindegyik oldalukat 5-7 percig süssük, ez a hús vastagságától is függ. Ha belül már nem rózsaszín, készen van.

Rögtön, frissen, salátával tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük