Fűszeres garnélarák grillen sütve: az ízletes pác a titka

grillezettgarnéla
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Picit édes, kicsit csípős és jó fűszeres az így készült garnéla, ráadásul elég, ha 15 percet tölt a pácban.

Ha egyszerű, gyors és ízletes ebédet vagy vacsorát készítenél, a garnéla tökéletes választás, pillanatok alatt elkészül, pár perc is elég neki a grillrácson, ráadásul rengetegféleképpen lehet ízesíteni. A hússal ellentétben a garnélát nem szabad sokáig a pácban hagyni, negyedóra is elég lehet neki, ugyanis a savas közeg, vagyis a citromlé, roncsolhatja a szerkezetét hosszabb távon.

A garnéla tökéletesen átveszi az ízeket, úgyhogy érdemes a páclevet jól befűszerezni. Mehet bele fokhagyma, chili, fűszerpaprika, de hogy még különlegesebb legyen, egy kevés méz is. Koktélrákkal is működik a recept, de akkor kevesebb idő is elég lesz neki. 

Grillezett garnéla

grillezettgarnéla2

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 milliliter extra szűz olívaolaj
  • 30 milliliter citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 evőkanál méz
  • 0.5 teáskanál
  • ízlés szerint bors
  • 0.5 teáskanál fűszerpaprika
  • ízlés szerint tört chilipaprika
  • 500 gramm garnélarák (tisztított)
Recept idők

Elkészítés:

Ha fából készült nyársat használunk, áztassuk vízbe 30 percre, mielőtt ráhúzzuk a garnélát.

Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a mézet és a fűszereket. Tegyünk félre egy keveset a marinádból, a maradék pácba forgassuk bele a garnélát. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe minimum 15 percre, maximum 1 órára.

Melegítsük elő a grillt 200 fokon.

Amíg melegszik a grill, vegyük ki a garnélákat a marinádból, majd szúrjuk őket a nyársra. 

Süssük a garnélát oldalanként 2-3 percig, közben kenegessük a félretett páccal. 

Melegen, frissen kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük