Szaftos, laktató húsgombócos spagetti – Grillen sülnek a fűszeres húsgolyók

húsgombócosspagetti2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szeretitek a húsgombócos spagettit, próbáljátok ki ezt a változatot, még sokkal finomabb és ízletesebb lesz.

A húsgombócos spagettit mindenki szereti, de még ezt a műfajt is van hova fokozni: ha a szaftos, fűszeres húsgolyókat grillen sütjük, kap egy plusz füstös ízt az egész étel, amitől még sokkal-sokkal finomabb lesz. Ráadásul nem csak só és bors, olasz fűszerkeverék és chili is gazdagítja a húst. 

A húsgolyó mellé csak tésztára és paradicsomszószra van szükség - utóbbi alatt nem a passzírozott paradicsomra gondolok, hanem a fűszeres, hagymás, bazsalikomos szószra. Ezt elkészíthetjük házilag is, de készen is megvehetjük, a boltok polcain nagyon sokféle változatot találni, mindegyikkel tökéletes lesz. 

Húsgombócos spagetti

húsgombócosspagetti

Hozzávalók 6 személyre

  • 750 gramm darált marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 1 csipet chilipehely
  • ízlés szerint só, bors
  • 500 gramm spagetti
  • 1.5 liter fűszeres paradicsomszósz
  • parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst, a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket, chilit, sót, borsot gyúrjuk alaposan össze, míg egynemű nem lesz. Formázzunk a masszából kb. 24 darab golyót.

Készítsük elő a nyársakat, egyre kb. 4 húsgombóc fér fel. Azért, hogy biztosan ne essenek le a húsgolyók, 2 pálcával rögzítsük őket, a jobb- és a baloldalukba is szúrjunk egy hurkapálcát.

Melegítsük elő a grillt magas lángon, oldalanként 3-4 percig süssük a húsgolyókat.

Amíg sül a húsgolyó, főzzük ki a tésztát a csomagoláson írtak szerint. 

A paradicsomszószt öntsük egy lábasba, majd melegítsük meg. Mikor a húsgolyók már majdnem kész vannak, tegyük őket a meleg szószba, majd pár percig gyöngyözve főzzük őket, míg teljesen el nem készülnek.

A kifőtt tésztával, parmezánnal megszórva tálaljuk, minden tányérra 4 húsgolyó kerüljön. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük