Ropogós hagymás kenyér házilag - Nem kell keleszteni

hagymás kenyérke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Könnyen rá lehet szokni a saját készítésű kenyerekre, főleg, ha könnyű elkészíteni az adott receptet.

Akármilyen erős illata és íze van, a hagyma nagyon finom. Ebbe a kenyérkébe belesül a lila- és vöröshagyma, így kevésbé lesz intenzív az íze, de az aromája remekül érvényesül. A zöldség mellé még sajt is kerül, így aztán magában, szeletenként fogyasztva is nagy élmény.

A legjobb pedig az, hogy nem kell keleszteni, a sütőportól fog megemelkedni, attól lesz levegős és könnyed a kenyérke. 

Vörös- és lilahagymás kenyér

hagymás kenyérke recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 0.5 fej lilahagyma
  • 250 gramm liszt
  • 150 gramm sajt (gouda vagy trappista)
  • 4 darab tojás
  • ízlés szerint
  • 1 zacskó sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet és a sütőport keverjük össze. Reszeljük le a sajtot, vágjuk fel apróra a hagymákat. A tojásokat keverjük habosra, majd öntsük a lisztes keverékhez. Keverjük bele a hagymát és a sajtot, sózzuk, borsozzuk. Addig keverjük, amíg homogén tésztát kapunk. 

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Egy kenyérformát kenjünk ki vajjal, öntsük bele a masszát. Süssük meg, majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni, mielőtt kivesszük a formából. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük