Krémes hamis carbonara spagetti avokádóval dúsítva – Az eredeti recept továbbgondolt változata
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
A tejszínnel kevert avokádó egészen krémes szósszal borítja be a tésztát, amelyet a pirult bacon roppanóssága ellensúlyoz.
Az eredeti carbonara spagetti nem tűr kompromisszumokat, abban nincs helye a tejszínnek, helyette friss tojás adja a szósz alapját, valamint házi szalonnát kevernek hozzá.
A szénégető spagetti eredetileg a szegények eledele volt, hiszen csak 3 összetevő alkotja a szószt, amely tökéletes krémességgel vonja be a tésztát. A carbonarát ennek ellenére sokan tejszínes szósszal készítve ismerik, amelynek semmi köze az eredetihez. Sokan így is szeretik, hiszen a tejszín nagyon jól illik a tésztához, ahogy ehhez a gombás Alfredóhoz is.
Ezt az avokádós változatot is hívhatod hamis carbonarának, itt a szószba tojássárgája is kerül a tejszín mellé. Az avokádó pedig extra zsírosságot és krémességet, nem mellesleg izgalmas színt is ad ennek a fogásnak.
Hamis carbonara avokádóval
Hozzávalók 2 adaghoz
- 3 szelet bacon
- 250 gramm spagetti
- 1 darab avokádó (érett)
- 1 darab tojássárgája
- 1 gerezd fokhagyma
- 130 milliliter tejszín
- 0.5 darab citrom leve
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 40 gramm parmezán (reszelt)
Elkészítés:
A bacont vágjuk apróra, és forró serpenyőben pirítsuk ropogósra.
A tésztát főzzük al dentére a csomagoláson található utasítás szerint.
Az avokádót kanalazzuk bele az aprítógépbe, tegyük hozzá a tojássárgáját, a fokhagymát, öntsük rá a tejszínt, facsarjuk bele a citrom levét és krémesítsük.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, dobjuk rá a leszűrt tésztát, majd kanalazzuk rá az avokádós szószt. Alacsony lángon forgassuk egybe néhány perc alatt, majd szórjuk meg a baconnel, és vegyük le a tűzről. Parmezánnal megszórva, azonnal tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors