Krémes hamis carbonara spagetti avokádóval dúsítva – Az eredeti recept továbbgondolt változata

carbonara
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tejszínnel kevert avokádó egészen krémes szósszal borítja be a tésztát, amelyet a pirult bacon roppanóssága ellensúlyoz.

Az eredeti carbonara spagetti nem tűr kompromisszumokat, abban nincs helye a tejszínnek, helyette friss tojás adja a szósz alapját, valamint házi szalonnát kevernek hozzá. 

A szénégető spagetti eredetileg a szegények eledele volt, hiszen csak 3 összetevő alkotja a szószt, amely tökéletes krémességgel vonja be a tésztát. A carbonarát ennek ellenére sokan tejszínes szósszal készítve ismerik, amelynek semmi köze az eredetihez. Sokan így is szeretik, hiszen a tejszín nagyon jól illik a tésztához, ahogy ehhez a gombás Alfredóhoz is. 

Ezt az avokádós változatot is hívhatod hamis carbonarának, itt a szószba tojássárgája is kerül a tejszín mellé. Az avokádó pedig extra zsírosságot és krémességet, nem mellesleg izgalmas színt is ad ennek a fogásnak. 

Hamis carbonara avokádóval

carbonara2

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 3 szelet bacon
  • 250 gramm spagetti
  • 1 darab avokádó (érett)
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 130 milliliter tejszín
  • 0.5 darab citrom leve
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 40 gramm parmezán (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

A bacont vágjuk apróra, és forró serpenyőben pirítsuk ropogósra.

A tésztát főzzük al dentére a csomagoláson található utasítás szerint.

Az avokádót kanalazzuk bele az aprítógépbe, tegyük hozzá a tojássárgáját, a fokhagymát, öntsük rá a tejszínt, facsarjuk bele a citrom levét és krémesítsük. 

Egy serpenyőben melegítsünk olajat, dobjuk rá a leszűrt tésztát, majd kanalazzuk rá az avokádós szószt. Alacsony lángon forgassuk egybe néhány perc alatt, majd szórjuk meg a baconnel, és vegyük le a tűzről. Parmezánnal megszórva, azonnal tálaljuk. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük