Villámgyors házi kenyér búzadarával dúsítva – Levegős és könnyed lesz tőle

búzadarás-kenyér
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Újabb hét, újabb kenyérrecept, de ezúttal búzadarával készített verziót mutatunk.

Lassan annyi kenyérrecept van a birtokomban, hogy mire vége lesz a járványnak, nem lesz szükség rá, hogy vásároljak. Ezekben a receptekben is törekszem a változatosságra, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző fajtát.

Ez a recept tényleg pofonegyszerű, és csak annyi a különbség a sima kenyérhez képest, hogy a liszt egy részét búzadarára cseréltem, ami a süteményekhez hasonlóan levegősebbé teszi a tésztát. 

Házi kenyér búzadarával

búzadarás kenyér recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 300 gramm liszt
  • 200 gramm búzadara
  • 300 milliliter víz (meleg)
  • 7 gramm élesztő (por)
  • 6 gramm sütőpor
  • 3 evőkanál olaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet és a búzadarát, majd öntsük hozzá a vizet. Adjuk hozzá az élesztőt és a sütőport, majd az olajat és a sót is. Nedves kézzel gyúrjuk össze, majd pihentessük fél órát. Vegyük annyi részre a tésztát, amilyen típusú péksüteményt szeretnénk sütni, majd egy kevés búzadarával szórjuk meg. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Hagyjuk a tésztát még egy keveset pihenni. 

Süssük a kenyérkéket 25 percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük