Egyszerű, házi kukoricakenyér: szerény hozzávalókból készül

kkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az amerikaiak kedvenc kukoricás kenyere nem hiányozhat az őszi, téli lakomaasztalról, sültek mellé tökéletesen illik, de egyszerűen vajjal megkenve is csodás.

A kukoricakenyér Amerika déli részén nagyon kedvelt, az ünnepi asztalon is megállja a helyét, de egyszerűen vajjal vagy lekvárral megkenve is isteni. A kukoricakenyér tésztája könnyű, remekül viseli a fűszereket, ha szeretnéd, füstös vagy csípős paprikával is feldobhatod, de mivel mégiscsak ősz van, szezonális finomság is elfér a tésztában, mint a sütőtök.

A sütőtök az ősz sztárja, püré formájában sokoldalúan felhasználható, a kukoricás kenyérben jól megfér az édeskés íze. A kenyér puha állagáért a joghurt felel, jól becsomagolva napokig megőrzi omlós textúráját. Készíts belőle szendvicset, kínáld ragu mellé, vagy kend meg vajjal.

Házi kukoricakenyér

kkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g kukoricadara
  • 150 g finomliszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 50 g vaj
  • 2 darab tojás
  • 425 g sütőtökpüré
  • 250 milliliter joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricadarát, lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót keverjük egybe.

A puha vajat tegyük tálba, dolgozzuk össze a tojással, sütőtökpürével (maradék is lehet) és a joghurttal.

A vajas keveréket és a liszteset óvatosan forgassuk egybe.

A választott formát (30-cm-es) kenjük ki vajjal, vagy béleljük ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40–60 percre, míg szép aranybarnára sül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük