Házi, nagyon sajtos kifli egyszerűen: eteti magát, olyan finom

skcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Jól tárolva több napig megőrzi puhaságát a tészta, ezért érdemes dupla adaggal készíteni, reggelire, de uzsonnára is jól jöhet.

A pihe-puha sajtos kifli egyszerűen készül, ezért teljesen kezdő konyhatündérek is bátran elkészíthetik, elronthatatlan a receptje.

Bármilyen pékáruról is legyen szó, akkor tökéletes, ha a tésztája foszlós. Az álomtextúra elérése végett több praktikát is ki lehet próbálni, az egyik ilyen a tang zhong ősi japán technológia. Ez módszer a sajtos kiflinél is alkalmazható, de sokkal egyszerűbb megoldás is a rendelkezésedre áll.

A kinyújtott tésztát tejföllel kend le, ettől lesz foszlós, a tökéletes állaga pedig napokig megmarad, már ha marad akár egy morzsa is a kifliből. A sajtos finomság remek reggelire, de vendégváróként is kínálhatod.

Házi sajtos kifli

skct

Hozzávalók 18 darabhoz

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tasak porélesztő
  • 1 dl olaj
  • 200 g tejföl
  • 1 darab tojás
  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, és forgassuk egybe a sóval.

A langyos tejben keverjük el a cukrot és az élesztőt, futtassuk fel néhány perc alatt.

A felfutott élesztőt adjuk a liszthez az olajjal együtt, és gyúrjunk rugalmas tésztát belőle.

A begyúrt tésztát takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen kelesszük a duplájára 1 óra alatt.

A megkelt tésztát borítsuk egy dolgozófelületre, osszuk két cipóra, mindkettőt nyújtsuk kör alakúra, a tetejüket kenjük meg tejföllel, majd szeleteljük fel a pizzához hasonlóan. A tésztaháromszögekből formázzunk kifliket, sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg felvert tojással, végül pedig szórjuk meg reszelt sajttal. A kifliket pihentessük 30 percig, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük