Ellenállhatatlan, hűsítő málnaleves: kánikulában a legjobb választás

mlcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyümölcsöt nem csak süteménybe érdemes rejteni, főzni is lehet vele, a legjobb, ha hűsítő gyümölcsleves készül az egészséges csemegéből.

A nagy hőségben a legjobb, ha hideg gyümölcslevessel kényezteti magát az ember. A nyár a gyümölcsöké, amelyeket tényleg nagyon változatosan lehet felhasználni. Ilyenkor biztos, hogy sok család asztalán gyakori vendég a gyümölcsleves, amelyet érdemes különlegesebbé tenni.

Nálunk nagy kedvenc a málna, amelyből a mamám isteni levest készített, általában erdei gyümölcs vagy eper is került bele. Én kicsit átdolgoztam az ő verzióját, csak málnából készítem, a különlegesebb zamat kedvéért pedig lime-mal ízesítem a hűsítő finomságot.

A mamám mindig nagyon kitett magáért, a jéghideg leves tetejére habtejszínt tett friss gyümölccsel, esetleg néhány darab habcsókkal tette mesésebbé a tálalást. Így vagy úgy, málnarajongóknak kötelező kipróbálniuk a nyár egyik legfinomabb hideg levesét.

Hűsítő málnaleves

mlct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kilogramm málna
  • 10 dekagramm cukor
  • 1 darab lime
  • 2 deciliter habtejszín
  • 8 deciliter víz
Recept idők

Elkészítés:

A málnát alaposan mossuk meg.

A málnát 8 deciliter vízben, 10 dekagramm cukorral együtt forraljuk fel.

Forrás után keverjük a gyümölcshöz a lime reszelt héját.

A léből 2-3 merőkanállal szedjünk ki, ehhez keverjük hozzá a habtejszínt, miután alaposan egybekevertük, óvatosan csorgassuk a leveshez, keverjük egybe.

A levest szobahőmérsékleten hűtsük ki, utána tegyük hűtőbe, hidegen tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük