Krémes húspástétom pillanatok alatt - A megmaradt leveshúsból lesz tökéletes

húspástétom cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Igazi maradékmentő és egyben nosztalgikus ez a húspástétom, a levesben főtt hús így születik újjá.

A pástétomról legtöbbször a májból készült kence ugrik be, amely kacsa-, liba-, csirke- vagy akár sertésmájból is készíthető. Ezeket nagyon egyszerűen összeállíthatod, teljesen felesleges boltban venni, mert úgy legalább biztosan csak az kerül bele, amit te szeretnél.

A leggyorsabb házi májpástétom csirkemájból készül, ha egy kicsit fokoznád az élvezeteket, akkor francia módra állítsd össze, tejszínnel és konyakkal. Ha húsmentesen étkezel, akkor sem maradsz pástétom nélkül, gombából is tudsz készíteni egészen különleges kencét. 

A vasárnapi marhahúslevesből megmaradt puha marhahús, például a lábszár, szintén szuper pástétom-alapanyag, amit egy kis majonézzel érdemes krémesebbé tenni. Nosztalgikus ízével biztosan levesz majd a lábadról. Csupán néhány napig áll el a hűtőben, de biztosan nem lesz ideje megromlani. 

Húspástétom

húspástétom recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 400 gramm marhahús (levesben főtt)
  • 2 darab tojás
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A tojást főzzük keményre, pucoljuk meg. A húst és a hagymát vágjuk össze. Tegyük aprítógépbe, adjuk hozzá a majonézt, a mustárt és a fűszereket, majd turmixoljuk krémesre. Ha nem elég krémes, tegyünk hozzá majonézt. 

Tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük