Selymes tormamártás sonka mellé: ott a helye a húsvéti asztalon
A pikáns zamatú mártás nem hiányozhat a húsvéti asztalról, remekül illik főtt sonka mellé, és sültekhez is érdemes kipróbálni.
A torma intenzív aromájáról ismert: markáns ízét a leggyakrabban majonézzel vagy tejföllel szokás lágyítani, de mással is érdemes kipróbálni. A torma rendkívül egészséges, előnyeiről itt írtunk korábban.
Most a reszelt tormát besamellel kevertük egybe, így igazán selymes és ínycsiklandó. Ha visszavennél kicsit az erejéből, akkor a receptben írt cukormennyiséget növelheted picit.
Húsvéti tormamártás
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 10 dkg torma
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál fehérborecet
Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel, majd a lisztet keverjük bele, és 1-2 percig pirítsuk. Ezután öntsük fel tejjel, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.
A mártásba keverjük bele a reszelt tormát, ízesítsük sóval, cukorral, citromlével és fehérborecettel.
Ez is érdekelhet
-
2024-03-06 06:30:02
-
2023-12-02 07:50:02
-
2023-11-04 11:08:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!