Selymes tormamártás sonka mellé: ott a helye a húsvéti asztalon

Húsvéti tormamártás
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pikáns zamatú mártás nem hiányozhat a húsvéti asztalról, remekül illik főtt sonka mellé, és sültekhez is érdemes kipróbálni.

A torma intenzív aromájáról ismert: markáns ízét a leggyakrabban majonézzel vagy tejföllel szokás lágyítani, de mással is érdemes kipróbálni. A torma rendkívül egészséges, előnyeiről itt írtunk korábban.

Most a reszelt tormát besamellel kevertük egybe, így igazán selymes és ínycsiklandó. Ha visszavennél kicsit az erejéből, akkor a receptben írt cukormennyiséget növelheted picit. 

Húsvéti tormamártás

Húsvéti tormamártás

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg torma
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál fehérborecet
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvasszuk fel, majd a lisztet keverjük bele, és 1-2 percig pirítsuk. Ezután öntsük fel tejjel, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.

A mártásba keverjük bele a reszelt tormát, ízesítsük sóval, cukorral, citromlével és fehérborecettel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük