Immunerősítő céklasaláta naranccsal: színes fogás a szürke napokra

cscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az őszi, téli szezon nagy kedvence a cékla. A rendkívül egészséges zöldség nagyon izgalmas alapanyag, nem csak első osztályú savanyúság készülhet belőle.

A cékla vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, a gyökerét és a levelét is fel lehet használni. A vasban gazdag, immunerősítő zöldségből nagyon sok finomság készülhet. Érdemes felfedezni, alkoss belőle különleges levest, rizottót vagy tésztás fogást.

A céklából ínycsiklandó saláták is készíthetők. A céklasalátához a zöldséget puhára kell sütni, aztán jöhet a mixelés. Remekül illik hozzá a narancs, édeskömény és a rozmaring. Egyszerű, mégis nagyon különleges salátát dobhatsz belőle össze, mely áldás a szervezetre nézve.

Immunerősítő céklasaláta

csct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab cékla
  • 3 darab narancs
  • 1 fej édeskömény (opcionális)
  • 2 ág rozmaring
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A céklát tisztítsuk meg alaposan, de ne hámozzuk meg! A céklákat csomagoljuk alufóliába, majd tegyük tepsire, és toljuk 180 fokos sütőbe 60 percre.

A puha céklát hámozzuk meg, és vágjuk fel tetszés szerint.

A narancsot pucoljuk meg, a fehér, belső héját távolítsuk el, majd vágjuk cikkelyekre.

Az édesköményt szeleteljük nagyon vékonyra.

A rozmaringot vágjuk finomra, majd a barna cukorral, olívaolajjal és sóval keverjük egybe.

Az előkészített céklát, narancsot, édesköményt forgassuk egybe, locsoljuk rá az öntetet. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük