Kezdd az évet egészségesen: a tonhalsalátát avokádóba töltve is kipróbálhatod

tscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt elkészül, isteni finom, tésztával egybeforgatva vagy kenyérre kenve is kínálhatod a tonhalsalátát.

Hihetetlenül egyszerűen készül, és cseppet sem unalmas ez a tonhalsaláta, hisz az ízek kialakításával bátran lehet játszani. Ha nem szereted a zellert, akkor avokádót használj helyette, ha pedig a hagymával van gondod, cseréld le vékonyra szelt káposztára. A fűszerezésben is engedd el magad, használj csípősebb ízesítőket, egy kis Cayenne-t, majonéz helyett pedig görög joghurttal is kipróbálható a finomság.

A tonhalsalátát kenheted kenyérre, de főtt tésztával is egybeforgathatod, sőt, van, aki egyszerűen sós kekszet ropogtat mellé, de félbevágott avokádóba is beletöltheted. A finomság tipikusan olyan étel, ami frissen a legfinomabb, de hűtőben, jól becsomagolva 3 napig is eltarthatod. Ha kis salátástálkában szeretnéd felszolgálni, akkor tegyél a kence mellé jégsalátát, koktélparadicsomot vagy roppanósra főtt brokkolit.

Ízletes tonhalsaláta

tsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 doboz tonhalkonzerv
  • 1 szál angol zeller
  • 1 fej (kisebb) lila hagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál majonéz
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A konzervet nyissuk ki, a levet csepegtessük le, a halat tegyük keverőtálba.

A zellert, hagymát és a petrezselymet vágjuk finomra, majd adjuk a halhoz.

A mustárt, majonézt, sót és borsot is adjuk a halhoz, keverjük össze az alapanyagokat, a textúrát ízlés szerint érdemes alakítani, lehet krémesebb vagy darabosabb a tonhalkrém. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük