Illatos, fahéjas szilvaleves: joghurttal sűrítve készül

szlcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szilva az ősz legpompásabb gyümölcse, melyet nem csak süteményekbe csempészve érdemes kipróbálni, gyümölcslevesnek is nagyszerű alapanyag.

A szilvából káprázatos levest készíthetsz, mely eteti magát, olyan finom. Kellemes édeskés zamata miatt nem csak ebédre tökéletes választás. Desszertként is helytáll, főleg akkor, ha még tejszínhabot is kínálsz hozzá.

A szilva mellé remekül illik a fahéj és a vanília. Az intenzív ízélmény kedvéért használhatsz egész vaníliarudat. Ha utóbbi mellett döntesz, akkor félbevágva tedd a levesbe, a magját pedig kapard bele. A selymes textúra kedvéért joghurttal sűrítsd a mennyei gyümölcslevest, mely hidegen és melegen is csodálatos.

Mi kerüljön a gyümölcs tetejére?

Tejszínhabbal megkoronázva a legfinomabb, de túrógombóccal is érdemes kipróbálni. A szilvaleveshez remekül illik a dió, mandula vagy az aszalt szilva, de pufi palacsintával is feldobhatod.

Joghurtos, fahéjas szilvaleves

szlct

Hozzávalók 4 személyre

Leves:

  • 1 kg szilva
  • 1 darab citrom héja
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 200 g natúr joghurt

Tálalás:

  • tejszínhab ízlés szerint
  • szilva ízlés szerint
  • citromkarikák ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mossuk meg és magozzuk ki, majd tegyük fazékba annyi vízzel, amennyi ellepi.

A szilvához adjuk hozzá a citrom reszelt héját, fahéjat és a cukrokat. A gyümölcslevest főzzük addig, amíg a szilva teljesen megpuhul (15-20 perc). A levest pürésítsük botmixerrel, majd adjuk hozzá a joghurtot, és 2-3 perc alatt forraljuk egybe.

A kész levest kínáljuk tejszínhabbal, szilvával és citromkarikákkal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük